+45 2041 4373 info@ayuna.dk

SE behandling

Somatic Experiencing® SE er en virksom terapeutisk metode, som mindsker og opløser stressreaktioner fra chok og traumer ved at aktivere kroppens ressourcer og genetablere en balance i nervesystemet.

Teorien bag metoden, som bliver understøttet af nyeste forskning, er, at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spænding og energi er spærret inde i kroppen hvorved der udvikles symptomer.

Symptomer kan være kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og kortidshukommelse, migræne, PTSD symptomer og depression.

Det er ikke selve begivenheden, der udløser et traume, men personens reaktion på oplevelsen.

Med SE metoden er det muligt at frigøre spænding fra de instinktive reaktioner, der er fastlåst i kroppen og ved en nænsom guided sanseproces understøtte nervesystemets naturlige bevægelse fra stress mod balance og ro.

Kroppen husker det, der har bragt dig ud af balance.
Derfor er kroppen også en del af samtalen i Somatic Experiencing.

Somatic Experiencing® metoden er udviklet af Peter A. Levine, Ph. D i psykologi og biofysik.

SE er som terapiform kendetegnet ved at metoden også er særdeles velegnet til at arbejde med børn i alle ældre, siden det ikke kræver et aktivt ordforråd og italesættelse af problemer eller mistrivsel.

Somatic Experiencing® er en metode, der understøttes af nyeste forskning inden for bl.a. neurobiologi og neuroaffektivpsykologi.

Se en video med Dr. Peter Levine, en introduktion til Somatic Experiencing® (SE) om naturens måde at heale traumer.