+45 2041 4373 info@ayuna.dk

PODCAST OG VIDEO

Her er podcast, videoer og links bl.a. omkring krop, nervesystemet og livsudfordringer.

Få viden om forskellige emner som bl.a. trivsel, familieliv, kroppen, kropsøvelser og efterreaktioner fra stress, traumer og chok.

Det vil både være materiale som kommer fra andre og materiale, hvor jeg har en eller flere fingre med i spillet. Sproget er her blandet, – både dansk og engelsk, og indholdet er tema-opdelt. – Jeg håber, at du finder dig noget brugbart og interessant information.

PODCAST

Om lav-energitilstande, “det vi ikke mærker”, om at vækste ud fra traumatiske processer og gensidig-regulering af vores overlevelsesreaktioner.

 

Her går jeg ture sammen med traumeterapeut Merete Holm Brantbjerg i Dyrehaven. Jeg interviewer i 1. podcast Merete om hendes traumeterapeutiske metodeudvikling omkring lav-energitilstande – “det vi ikke mærker”. I 2. +3. podcast taler jeg med Merete om de vækst-processer som kan opstå efter traumer og om betydningen om gensidig aktiverings regulering også kaldet arousalregulering.

Du vil bl.a. høre om naturlige traumereaktioner og om hvordan vi kan inkludere kollaps som del af det at være menneske. Desuden vil du høre om det psykomotoriske potentiale i vores muskler , om spænding og opgivelse som muskelforsvar – og om hvordan de 2 arbejder sammen i “løsningen” af dilemmaer i livet – og hvordan det relaterer til traumer.

Du vil kunne høre om Post Traumatic Growth; de vækst-processer, som kan opstå efter traumer. Vi taler om, at PTG kan opstå i kampen med et traume. 5 aspekter af livet, hvor PTG typisk viser sig vil blive gennemgået: Forholdet til os selv, til andre mennesker, til livet, til tro og spiritualitet og til vores livsvalg. Og vi begynder at tale om betydningen af arousal-regulering – dette aspekt uddybes i podcast, del 2 om PTG.

God fornøjelse 🙂

Interview i dyrehaven med Merete Holm Brantbjerg om Lav-energi.

med Ayuna Pedersen og Merete Holm Brantbjerg

Interview i dyrehaven om Post Traumatic Growth / Post Traumatisk Vækst, PTG. Del 1.

med Ayuna Pedersen og Merete Holm Brantbjerg

Interview i dyrehaven om Post Traumatic Growth / Post Traumatisk Vækst, PTG. Del 2.

med Ayuna Pedersen og Merete Holm Brantbjerg

 

Her kan du finde mere materiale om Merete Holm Brantbjerg’s arbejde og metode:

http://www.moaiku.dk/

https://soundcloud.com/brantbjerg

 

Dr. Dan Siegel, psykiater og specialist i interpersonel neurobiologi.

Jeg er dybt inspireret af Dan’s forskning, undervisning og litteratur, og anbefaler dig at undersøge denne mands arbejde!

På Dan Siegel’s hjemmeside er masser af gratis resourcer i høj kvalitet for alle, også til forældre 🙂 :  https://www.drdansiegel.com

VIDEO

Om stress

En kort video som forklare lidt om hvad der kan ske, når børn udsættes for længerevarende stress. Om forgiftende stress/ toxic stress.(Eng, 1,51 min)

 

Traumer

Om at reparere tidlige traumer: en nedefra-og-op tilgang.
Om Somatic Experiencing®️ og forebyggelse af medicisk trauma tidligt i barndommen.
En fin animation om regulering af nervesystemet og ‘tolerance vinduet’. Find her ud af hvordan et traumatiseret og/ell. stresset barn svinger fra kamp/flugt til frys/kollaps; og hvad voksne kan gøre for at bringe barnet tilbage til dets tolerancevindue, så barnet kan være i sin egen personlige bedste udgave af trivsel. Videoen er fra den engelske institution  Bacon House’s bibliootek

 

Vejrtrækning og åndedræt

Musklernes arbejde ved vejrtrækning

 

Om vejrtrækning gennem munden og følgevirkninger deraf, især når polypper er hævede.

 

 

 

 

Ayuna Pedersen’s YouTube kanal og playliste:

Her er alverdens materiale, som jeg har fundet interessant. Det er en liste uder konstant udvikling 🙂

Ayuna Pedersen’s YouTube kanal/playliste